Pohjois-Suomen Lämpökuvaus Oy Pujottelijantie 15, 96600 ROVANIEMI

   050 597 8490

Rakennusten lämpökuvaus Oulussa ja koko Lapin alueella

Rakennusten lämpökuvaus on nopea ja tehokas menetelmä, jonka tarkoituksena on selvittää lämpö- ja ilmavuotoja, kosteusvaurioita, lämmöneristeiden puutteellisuutta, kylmäsiltoja, lattia- ja kattolämmityksen toimintaa sekä vuoto- ja vesivahinkojen vauriokohtien laajuuksia. Lämpökuvaus taipuu siis monen piilevän ongelman löytäjäksi. Lisäksi lämpökamerakuvaukset paljastavat erilaisia lämpöviihtyvyyteen liittyviä ongelmia, kuten esimerkiksi vetoisia paikkoja.

Rakennusten lämpökuvaus voidaan suorittaa esimerkiksi rakennusvaiheessa, jotta talosta saadaan tehtyä suoraan mahdollisimman energiatehokas. Toki kuvaukset voidaan ihan yhtä hyvin suorittaa myös saneerauksen yhteydessä tai silloin, kun olet vaihtamassa asuntoa ja haluat tietää tarkemmin potentiaalisen ostokohteen rakenteissa piilevistä yllätyksistä.

Lämpökuvausraportti luotettavasti

Kun kuvaukset on suoritettu, selkeä lämpökuvausraportti paljastaa kaikki ongelmakohdat. Kerromme sinulle löydetyistä ongelmista käyttäen lämpökamerakuvia havainnollistavina esimerkkeinä, jotta näet konkreettisesti rakenteissa piilevät vuotokohdat ja muut korjausta vaativat paikat.

Kiinteistökuvaus

Lämpökuvaus on nopea ja tarkka menetelmä tutkiessa rakenteiden lämpöteknistä toimintaa.

Lämpökuvaus paljastaa lahjomattomasti rakennuksen kylmäsillat ja riittämättömästi eristetyt kohteet. Myös höyryn- / ilmasulun ilmavuodot tulevat esille lämpökuvauksen yhteydessä tehtävissä mittauksissa.

Rakennusvaiheessa tehtävässä kuvauksessa tarkistetaan rakennuksen vaipparakenteen lämmöneristys, tuulensuoja ja ilman-/höyrynsulku ennen lopullisen pinnoituksen asennusta. Tässä vaiheessa tehtävät mahdolliset korjaukset tulevat halvemmaksi kuin purkaminen myöhemmin.

Urakoitsijan / talotoimittajan kanssa sopimusta laadittaessa on hyvä sopia rakennuksen lämpökuvaamisesta ennen lopputarkastusta. Näin tekijät tietävät, että mahdolliset suunnitteluvirheet tai työmaalla tehdyt laiminlyönnit tulevat lämpökuvauksessa esille.

Korjausrakentaminen

Monen kiinteistön energialasku on suuri, mutta silti ei tarkene. Lämpövuotojen löytäminen on usein hyvin vaikeaa ilman lämpökuvausta. Lämpökameran avulla korjaus voidaan kohdentaa oikeaan paikkaan. Näin vältytään ehkä turhalta ja kalliilta remontilta.

Teollisuuskuvaus

Lämpökuvauksella voidaan tarkistaa tuotantolaitteiden ja prosessien lämpötekninen toiminta. Lämpökuvauksella havaitaan laitteessa tapahtuva lämpeneminen hyvissä ajoin ennen suurempia vaurioita. Näin vikapaikka voidaan korjata suunnitellusti seisokin aikana.

Esimerkkejä kuvauskohteista:

  • kuljettimien laakeriviat
  • hydraulissylinterit
  • putkistojen sakkaumat, tukokset, vuodot, jäätymiset
  • sähkömoottorit
  • vialliset ja hapettuneet sähköliitokset
  • ylikuormitetut laitteet ja johtimet

Ota yhteyttä ja kysy lisää lämpökuvauspalvelusta!

Kiinnostuitko?

Voit ottaa yhteyttä myös oheisella lomakkeella.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse