Pohjois-Suomen Lämpökuvaus Oy Pujottelijantie 15, 96600 ROVANIEMI

   050 597 8490

Kosteusmittaus Oulun ja Rovaniemen sekä Lapin alueella

Kosteusmittaus kuuluu olennaisena osana Rovaniemeltä käsin palvelevan Pohjois-Suomen Lämpökuvauksen palveluihin. Suoritamme kosteusmittauksia laajalti koko Lapin alueella, käytännössä aina Oulun seudulta ylöspäin. Suoritamme mittaukset kohteesta ja tarpeesta riippuen pintakosteusmittauksena, porareikä, näytepala, piikkimittaus ja viiltomittausmittauksena. Käytössämme on tarkka ja nykyaikainen mittauskalusto, jonka avulla saadaan nopeasti tarkkaa tietoa aiheesta.

Saat meiltä luotettavasti myös kosteuskartoitukset.

Pintakosteusmittaus

Rakenteita rikkomattomana menetelmänä pintakosteusmittausta voidaan pitää ns. suuntaa antavana mittauksena.

Tässä menetelmässä käytössä on mittauslaite, jolla etsitään rakenteista poikkeavia kosteusarvoja. Löydettäessä kohonneita kosteusarvoja suosittelemme rakenteiden tutkimista tarkemmilla menetelmillä. Pintakosteusmittauksia käytetään yleensä asuntokauppojen kosteuskartoituksissa ja kuntotarkastusten yhteydessä. Vesivahinkojen kartoituksessa pintakosteusmittaus on hyvä apu vaurion laajuuden selvittämisessä.

Betonin suhteellisen kosteuden mittaus

Betonin suhteellisen kosteuden mittaamisen suoritamme joko näytepala tai porareikämenetelmällä RT 14 – 10984 ohjekortin mukaisesti.

Betonin kosteusmittaus kertoo tietoa betonin suhteellisesta kosteudesta ja varmistaa, että betonivalu on riittävän kuiva päällystämistä varten. Etenkin kosteina vuodenaikoina voi käydä niin, että betonin kuivuminen hidastuu huomattavasti. Tästä voi seurata se, että mikäli päällyste asennetaan vielä osittain kostean betonin päälle, tuloksena saattaakin olla kosteusvaurio.

Suorittamamme betonin kosteusmittauksen jälkeen saat meiltä asianmukaisen raportin todisteeksi siitä, että betoni on riittävän kuivaa päällystämistä tai muita jatkotoimenpiteitä varten. Tämä myös nostaa rakennuksen arvoa kun sinulla on näyttää todiste, että kosteusmittaukset on hoidettu asianmukaisesti ennen päällystysvaihetta.

Viilto- ja piikkimittaus

Epäiltäessä kosteusongelmaa, esimerkiksi muovimaton alla, voimme viiltomittauksella varmistaa kosteuden muovimaton ja alustan välistä. Mittauksen teemme pienestä viilosta jonka voi huomaamattomasti paikata.

Epäiltäessä kosteusongelmaa puurakenteissa voidaan piikkimittauksella luotettavasti mitata puumateriaalin kosteus. Tyypillisiä mittauskohteita ovat muun muassa alaohjauspuut sekä yläpohjien puutteellisesta tuuletuksesta kärsineet puurakenteet.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kosteusmittauksesta!

Kiinnostuitko?

Voit ottaa yhteyttä myös oheisella lomakkeella.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse